The new Salvation Army Impact Center allows for the continued success and expansion of the critically important community services being provided to the community. The project comprised of the extensive remodel of a former bank building to create a safe, accessible and functional office space that now provides for a diverse array of community services by The Salvation Army.The Impact Center establishes a storefront presence along the primary commercial corridor of the San Francisco Bayview / Hunters Point District and provides consultation, meeting, and community liaison services.

The design features and open plan with a natural light filled lobby, front reception desk, open workstation benches for support staff, and a series of consultation and meeting rooms. The building layout is intended to offer maximum flexibility, allowing for individual consultation meetings, group sessions, and chapel services; all supported by new restroom and kitchen facilities with a private outdoor landscaped courtyard. The materials and colors are clean and bright, projecting the supportive and positive message and mission of the Salvation Army.